Farkas Benedek

9.választókerület (Törökugrató, Ürgésdűlő)

Farkas Benedek az Illyésben érettségizett 2013-ban, itt volt diákelnök, amikor elkezdődött a közoktatás átalakítása. Diáktársaival fórumokat és tüntetéseket szerveztek iskoláink védelmében. Oktatási intézményeink államosítása elleni hangos kiállásával egyenesen a budaörsi közélet közepébe csöppent. 
Az Illyésben érettségizett 2013-ban, itt volt diákelnök, amikor elkezdődött a közoktatás átalakítása. Diáktársaival fórumokat és tüntetéseket szerveztek iskoláink védelmében. Oktatási intézményeink államosítása elleni hangos kiállásával egyenesen a budaörsi közélet közepébe csöppent.

Első diplomáját nemzetközi igazgatás szakon szerezte, ami után külföldi tapasztalatszerzés következett: ösztöndíjjal tanult többek között Szlovéniában és Kínában, dolgozott az Európai Parlamentben Jávor Benedek kollégájaként és hazai szakpolitikai alapítványoknál is.

A külföldön eltöltött évek után boldog, hogy újra itthon lehet Budaörsön, ahol ismét bekapcsolódott a helyi közösség életébe: az önkormányzat Ügyrendi Bizottságának külsős tagja lett, és a Momentum Mozgalom helyi szervezetében is tevékenykedik.

Visszatért az egyetemi életbe is: a CEU Közpolitikai Iskolájának hallgatója, kutatási területe az oktatáspolitika és az önkormányzatiság, valamint a fenntartható fejlődés. Oktatáskutatóként szakfolyóiratokban publikál, jelenleg a CEU-n keresztül egy nemzetközi csapat tagjaként dolgozik egy a mianmari oktatásügyi minisztériummal közös projekten.

Fontos számára, hogy Budaörsön továbbra is örömöt és büszkeséget jelentsen pedagógusnak, illetve diáknak lenni. Ha októberben bizalmat kap Önöktől, képviselői munkájának fókuszába a fenntartható fejlődést és a fiatalabb generációk érdekképviseletét helyezné, és mindent megtesz, hogy a 9. számú választókerület tovább fejlődjön, miközben megtartja nyugodt és zöld karakterét.