dr. Ritter Gergely

6. választókerület (Baross és Komáromi utca környéke)

Régi budaörsi családból származik, háziorvosként szinte az egész város ismeri és szereti. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen cum laude minősítéssel szerzett diplomát. Először tüdőgyógyászatból szakvizsgázott, és Törökbálinton, a Pest megyei Tüdőgyógyintézetben dolgozott közel másfél évtizeden át.
Közben számos kongresszus előadójaként, tudományos publikációk szerzőjeként szerzett magának szakmai hírnevet. 1996-ban sikeresen pályázott meg egy háziorvosi praxist Budaörsön, háziorvostanból is szakvizsgát tett, és azóta gyógyítja településünk lakóit. Megnyerő személyiségét városszerte nagy tisztelet övezi, megfontolt, toleráns, őszinte szavait sokan tekintik mértékadónak Budaörsön.

1996-tól – egy ciklus kivételével – önkormányzati képviselő volt, az elmúlt négy évben a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnökeként tevékenykedett.

Önkormányzati képviselőként az Egészségcentrumban tapasztalható zsúfoltság megszüntetését és az előjegyzési idő lerövidítését szeretné elérni, valamint
a háziorvosi rendelők további fejlesztését
is szorgalmazni fogja. Választókerületében kezdeményezi, hogy a Garibaldi utca – Rákóczi utca – Ady Endre utcai kereszteződésben körforgalom épüljön. Fontosnak tartja a városi buszmegállók bővítését, felújítását is, és a belváros egyes részeinek megújítását.

Amennyiben ismét bizalmat kap Önöktől, ezekért és város harmonikus fejlesztéséért kíván továbbra is dolgozni.