Laczik Zoltán

1. választókerület (Hegyvidéki területek, Csikidűlő, Odvashegy és környéke)


A Közgazdaságtudományi Egyetem (ma Budapesti Corvinus Egyetem) külkereskedelmi szakán szerzett közgazdász diplomát, majd újságíró szakképesítést. Tárgyalási szinten beszél németül és angolul.
Az egyetemet követően a Konjunktúra- és Piackutató Intézetben dolgozott, majd külpolitikai újságíróként helyezkedett el. Dolgozott a Magyar Televízió kommunikációs igazgatójaként, a hannoveri világkiállítás magyar PR- és sajtófőnökeként, 2003 és 2009 között a Magyar Atlanti Tanács főtitkári tisztségét töltötte be, 2010-ig a Magyar Rádió Közalapítvány Ellenőrző Testületének is tagja volt. Ezután saját kommunikációs vállalkozásában dolgozott.

2010 és 2014 között már volt önkormányzati képviselő Budaörsön, a jelenlegi ciklusban külsős tagként a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság munkáját segíti. Párhuzamosan a Pest Megyei Közgyűlés képviselője.

„Számomra Budaörs nem csupán egy lakóhely, hanem egy életérzés, ahol a hagyományok, a kultúra és a fejlett szolgáltatások harmoni- kus egységet alkotnak” – vallja.

A városban sokan ismerik, hiszen nincs színházi bemutató nélküle, alapítója és 9 éve vezetője a helyi Közéleti Klubnak. Kiemelten fontos számára a természet, ezért is célja, hogy választókörzeté- ben segítse a természeti értékek megőrzését s hogy többek között csökkenjen a közlekedési terhelés. Amennyiben bizalmat kap Önöktől, önkormányzati képviselőként emellett az oktatási intézmények színvonalának megőrzéséért és a színes városi kulturális élet biztosításáért kíván dolgozni, valamint hogy Budaörs tovább- ra is élhető, otthonos kisváros maradjon.

Nős, felesége szintén közgazdász, két huszon- éves fiúgyerekük van.