Befektetőbarát település címet kapott Budaörs

Sikeresen vett részt Budaörs a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Befektetőbarát Település Programján, amelynek lezárultával jogosulttá vált a Befektetőbarát település cím használatára. Budaörs két és fél évtizedes stratégiája a vállalkozásbarát helyi gazdaságpolitika, amely erőfeszítést ez a cím is visszaigazolja. 
 
 

Budaörs városstratégiájával összhangban kis helyigényű, nagy hozzáadott értéket teremtő, első sorban innovatív K+F vállalkozások Budaörsre vonzását szeretné elérni, amelyet a Befektetésbarát település programra készített pályázati anyagában is lefektetett. 

A Befektetőbarát Település Program több részből állt. A képzési program keretében a települések képviselői elsajátíthatták többek között az alapvető befektetés-ösztönzési ismereteket, képet kaptak a befektetői látogatások menetéről, megismerkedtek a leggyakoribb befektetői kérésekkel, elvárásokkal. Ezen túlmenően betekintést nyertek a településmarketing, a hatékony kommunikáció és hatásos prezentáció, a protokoll eszköztárába is.

A képzések összeállításánál az ügynökség hangsúlyt fektetett a gyakorlati tapasztalatok átadására, mely pontosabb képet tud festeni a befektetők igényeiről és a velük való tárgyalások hatékonyabb lebonyolításáról. 
A képzések lezárultával a résztvevő települések befektetői előadásból és stratégiából álló pályázati anyagon mutathatták meg a felkészültségüket.
A Befektetőbarát település címet igazoló oklevelet végül 34 település – köztük Budaörs - vethette át, 2016. Június 16-án.

Befektetőbarát település címet igazoló oklevelet kapott Pécs, Bonyhád, Budaörs, Csetény, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Heves, Iszkaszentgyörgy, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Kaposvár, Kazincbarcika, Kemecse, Kőszárhegy, Martonvásár, Mezőtúr, Miskolc, Mórahalom, Nagykálló, Nagykőrös, Sajószentpéter, Salgótarján, Szeged, Szolnok, Tamási, Tapolca, Tata, Tiszaújváros, Törökbálint, Veszprém, Zalaegerszeg, Zirc.