Fejlődik, szépül Budaörs

Bár az oktatási intézmények államosítása ürügyén 2,1 milliárd forintot vontak el a várostól, és ugyan az állam ellen indított pert első fokon megnyertük, de a pénz tényleges visszaszerzése még távoli jövő, ennek ellenére – mivel már korábban sikerült stabil gazdasági alapot teremteni – továbbra is fejlődik Budaörs.
város bevételeinek egy részét utak, járdák, parkolók építésére, felújítására fordítja.

Korszerűvé vált a Csillagfürt óvoda, a 209 millió forintos építési költség mellett, további 10 millió forintot fordítottak konyhatechnológiára, bútorozásra, egyéb járulékos munkákra. 63 millió forintból bővült a tűzoltó laktanya és 43 millió forintos beruházással megújult a könyvtár.

A régi értékek korszerűsítése mellett az új kezdeményezések is teret nyertek. Ennek köszönhetően elindult, és egyre több programmal csalogat a régi posta épületében a BABtér, új kávézó és kerthelyiség nyílt a Zichy majorban, meghatározó szereplővé vált a város életében a PostArt és debütált a város életében a KözTér18 Közösségi Alkotótér.


Megszépülnek a játszóudvarok

Százszorszép Bölcsőde játszóudvar építés a IV. ütemhez érkezett: többek között az épület által közrefogott udvarrészek újultak meg, fejlesztési hitel terhére. Az Iskola téri játszóudvar bővítés II. ütemében új játszótéri eszközöket, trambulint, kerti pavilont, öntött gumiburkolatot helyeznek ki. Novemberig pedig megújul a Vackor Óvoda játszóudvara is.

Kiemelkedő beruházások


A KEHOP pályázat keretében több oktatási intézményben – többek között a Rózsa utcai iskola, illetve óvoda, a Herman Ottó Általános Iskola, valamint a Kesjár Csaba Általános Iskola épületeiben – is energetikai felújítások valósulhattak meg, így 242 millió forint értékben kerültek elhelyezésre napelemek, valósultak meg nyílászáró cserék, valamint homlokzati és tető szigetelések.

További 110 millió forintot áldoztak a Városi Uszoda fejlesztésére, például új beléptető rendszer telepítésére, az öltözőszekrények cseréjére, a sportcsarnok és uszoda rész világítás-korszerűsítésére és lábmosó felújítására.

Továbbá 30 millió forintért valósult meg a Jókai Mór Művelődési Központban a vizesblokk felújítása és az akadály-mentesítés.

Továbbra is erős a szociális háló


Budaörsön jelenleg is több mint 20 féle támogatást kérhetnek a rászorulók. Továbbra is 40 – fával fűtő – család részére biztosítanak fűtéstámogatást, illetve 26 idős budaörsi nyaraltatását teszik lehetővé Hajdúszoboszlón. Szem előtt tartva a gyerekeket, biztosítva van a szünidei étkeztetés a rászoruló gyermekek számára (nyáron: 136 fő), és úttörő jellegű szolgáltatásként bevezették az ingyenes gyermekjogi fogadóórát és jogsegélyt a Városházán (Hintalovon Alapítvány. Mindennek fényében Humanitárius Település díjat kapott az önkormányzat a Magyar Vöröskereszttől.

Wittinghoff Tamás polgármesternek az október 4-i közmeghallgatáson tartott beszámolója alapján


Forrás: Budaörsi Napló2017-10-07 20:20

Vissza