Megnyílt a Budaörsi Nő kiállítás a Városházán

Negyedik alkalommal látható a városházán A Budaörsi NŐ fotókiállítás, amely tíz budaörsi nő portréján keresztül hívja fel a figyelmet a közösségért munkálkodás szépségére, egymás tiszteletére, megbecsülésére. A tíz kiválasztott budaörsi nőről ezúttal is Májer Emese fényképész-újságíró készített portérfotókat, aki egyben a rendezvény főszervezője is. A tárlatot Wittinghoff Tamás polgármester nyitotta meg március 8-án, Nőnap alkalmából. A képek eladásából származó bevételt jótékony célokra ajánlották fel, licitálni március 30-áig lehet.
A kiállítás a megszokott módon ünnepélyes hangulatban telt. Kreatív ételkülönlegességek, csokiszökőkút és meglepetésműsor várta az érdeklődőket.

 

 

A Budaörsi NŐ kitüntető címet ebben az évben is tíz olyan budaörsi hölgy vehette át, és róluk készültek a portréfotók, akiknek élete, munkássága példaértékű. A kitüntettek:


Endrődi Ágnes – színész, zenepedagógus: 2011-ben Tövispataki Beátával megalapította Budaörsön a Múzs-Art Színházi és Művészeti Egyesületet, amelynek elnöke. „A gyerekekhez való hozzáállása, tanítási technikája, empatikus készsége kiemelkedő. Szakmai tudása, hivatásszeretete példaértékű.”

 

Glósz Zsuzsanna – gyógypedagógus, művészeti menedzser. A leánya alapította Budaörsi Vivace Egyesület működésében segít. Az utóbbi években a ME-SE-KŐ Mentálhigiénés Segítő Központ Alapítványának önkéntes munkatársa lett.

 

Ihász Kata – karvezető, ének-zene tanár: az Újbudai Alma Mater iskolában tanít. Budaörs fúvószenekarában fuvolázik, és az általa alapított KataPult Kamarakórus karnagya, művészeti vezetője. „A budaörsi zenei közösségi életben való részvétele meghatározó.”

 

LigabueAnita – zenepedagógus, kommunikációs instruktor: a Musica Liga gyermektársulat alapítója. Kamarazenél, zenedarabokat komponál, szöveget ír. „Számos gyermek és felnőtt életét tereli nagyon mélyről egészen a napos oldalra.”

 

Nyikes Fatime – a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének elnöke: „Életútjával és munkájával példát mutat mind sorstársai, mind a társadalom többi tagja számára – kitartásra, optimizmusra ösztönöz életfelfogása, életszeretete.”

 

Polgár Marianne – grafikus, címerművész: alapítója, elnöke a Magyar Történelmi Szalon kulturális egyesületnek. Az első ’Virágos Budaörsért’ kertszépítő verseny szervezője, alapító tagja a Budaörsi Dr. Luntz Ottokár Kertbarát Körnek. „Munkássága, közjó iránti elkötelezettsége példaértékű.”

 

Sárossyné Majoros Piroska – közösségi szervező: általa jött létre a lakótelepi Közösségi Ház, amelynek aztán huszonhárom évig volt a vezetője. Barátaival megalapította a Zöldkör-Budaörs – Egészségünkért! Környezetünkért! Kh. Egyesületet, mely gyerekek, fiatalok szabadidejének értékes eltöltésében segít. „Olyan közösségi fejlődést hozott városunkba, ami nélküle nem valósulhatott volna meg.”

 

Széll Márta – néptáncművész, koreográfus, művésztanár: Évtizedeken át tanított néptáncot budaörsi iskolákban. Alapítója a Széll Kulturális Egyesület – Budaörs Néptáncegyüttesnek. „Munkája hagyományteremtő és értékőrző.”

 

Vatamány Sándorné Krisztina – pedagógus: a hatgyermekes édesanya szolfézst tanít a Leopold Mozart Zeneiskola tanáraként, valamint a Görögkatolikus Szent Demeter Kamarakórus vezetője. „Segítőkészsége, az emberekhez való hozzáállása példaértékű.”

 

Vágóné Némethy Adrienn – pedagógus: alapító tagja a budaörsi Szent József Sportegyesületnek, ahol tizennégy évig tartott aerobik órákat. A Mindszenty József Római Katolikus Óvoda Nemzetiségi Német Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa. 2014-ben Budaörs Város Önkormányzatától Szakály Mátyás Emlékérmet kapott. „Figyelmessége, embersége, érzékenysége a rászorulók iránt közismert. Lelkesedése, elszántsága, kitartása példaértékű.”A megnyitón megjelent a korábbi években kitüntetett harminc budaörsi nő egy jelentős része is, hisz idén is ők segédkeztek abban, hogy ismét megvalósulhasson a díjátadó.

 

 

A kiállításon nemcsak a hölgyek portréi láthatók, hanem 10 kézzel készített tükör is, amire A Budaörsi NŐ közösségi oldalán lehet licitálni.

 

 

Ezeket a tükröket a korábbi évek Budaörsi Női készítették. A licit 2018. március 8-án kezdődött és március 30-ig tart.

 

 

A képek kikiáltási ára: 10.000 Ft.

 

 

Az árverésből befolyt összeget a Lakatos György által vezetett ROMANO GLASZO – EMBERI HANG MŰVÉSZETI CSOPORT-nak ajánlották fel. A csoport rengeteg díjat és elismerést tudhat a magáénak, amivel öregbítik városunk hírnevét. A Budaörsi Nők egyik fő célja, hogy minél nagyobb hangsúlyt helyezzenek a tehetséges fiatalok támogatására, felkarolására, ezért is esett idén rájuk a választás.

 

 

A Budaörsi Nő címről ajánlás útján döntenek; a jövő évi ajánlásokat 2018. december 31-éig a abudaorsino@gmail.com e-mail címre várják a szervezők”  – mondta el a Budaörsi Infónak Májer MSE.

 

 

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

 

 

Forrás: Budaörsi Infó, Budaörsi Napló

 

 

Budaörsi nõ


2018-03-09 07:53

Vissza