Kültéri kondipark nyílt az uszoda mellett

Új kültéri sporthelyszínnel gazdagodott Budaörs, amelyet 2018. augusztus 8-án avatott fel hivatalosan Wittinghoff Tamás polgármester, valamint Kálóczi Imre alpolgármester, egyben a Budaörs Handball társadalmi elnöke. Az uszoda mellett található, 130 négyzetméteres kültéri kondipark az önkormányzat és a Budaörsi Kézilabda Sportegyesület közös beruházásában valósult meg.
A kondipark egy olyan sokoldalúan használható kis területigényű kültéri fitneszpálya, amely bármely korcsoport edzési igényeit megfelelően kielégíti.

- Budaörs az elmúlt két-három évtizedben nagyon sokat tett azért, hogy intézményes kereteken belül és azon kívül egyaránt minél több sportolási lehetőségük legyen a városban élőknek - emelte ki az ünnepélyes átadón Wittinghoff Tamás polgármester. Rámutatott: Ennek is köszönhető, hogy egyre több olyan sportegyesület, szakág működik a városban, ahol a legmagasabb szinten versenyeznek a sportolók; így a kézilabda is ilyen.

A polgármester aláhúzta: az önkormányzati támogatásnak az volt a feltétele, hogy ne csak a versenysportolók használhassák, hanem minden budaörsi előtt nyitva álljon, minőségi sportolási lehetőséget biztosítva mindenki számára.

- A Budaörs Handball sportklub alapítása óta nem titkolt célunk, hogy partnerségben a várossal egyre jobban bekapcsolódjunk Budaörs életébe - ismertette Kálóczi Imre, a Budaörs Handball társadalmi elnöke, hozzátéve: - A nálunk sportoló több mint 300 gyerek és a felnőtt csapat népes szurkolótábora is mutatja, hogy jó úton haladunk. Emlékeztetett: nem a kondipark a Handball első olyan projektje, amely Budaörs széles közönségét szolgálja: a Bleyer udvarán a sportpálya burkolata és a sportcsarnokban található LED-fal túlmutat a kézilabdásokon.


Mindketten köszönetet mondtak mindazoknak, akik részt vettek a projekt kitalálásában és megvalósításában.

A Budaörs Városi Uszoda és Sportcsarnok (2040 Budaörs, Hársfa utca 6.) mellett létrejött, Large 130 típusú kondipark megvalósítása 12 millió forintba került, amelyet TAO-pénzből finanszírozott a Budaörsi Kézilabda Sportegyesület, az önkormányzat pedig a 30 százalékos önrészt állta.

A sporthelyszín biztonságosan használható, hiszen az eszközök körül ütéscsillapító burkolat borítja a talajt.

A kondiparkot felnőtt felügyelete mellett gyerekek testedzésére, kondíciójuk javítására, játékos feladatokkal ügyességük fejlesztésére használhatják.

A kondipark használata a sportolni vágyó saját testsúlyának emelésén, megtartásán, felhúzásán alapul, ennek megfelelően nincsen szükség külön súlyokra, mozgó illetve mozgatható alkatrészekre, melyek gyakran a meghibásodás forrásai lehetnek. Az eszközök sokoldalúan használhatók, az edzők kreativitásán múlik a végezhető gyakorlatok száma. A kondipark eszközeit mindenki csak saját felelősségére használhatja!

A kondiparkban egyszerre akár félszáz ember is edzhet. Mint minden más kondiparknál, itt is egyszerűen színesíthetőek az edzés gyakorlatok a különböző edzéseszközök, mint például a TRX, kettlebell vagy a medicinlabda bevonásával.

A kondipark eszközei:
– Kombinált húzódzkodó
– Bordásfal
– Fekvőtámasz kereszt
– Has- és hátizom erősítő
– Egyenes húzódzkodók
– Multifunkciós húzódzkodó
– Lépegetők
– Dupla multifunkciós tréner
– Párhuzamos korlát három elemes
– Vízszintes hullám
– Szűk húzódzkodó
– Alacsony húzódzkodó-tolódzkodó
– Medicin céltábla
– Tolódzkodó oszlopon
– Z-tolódzkodó
– Alacsony párhuzamos korlát
– SW létra
Forgalmazó és kivitelező: Katker 2005 Kft. (BESTRONG – kondipark.hu)


2018-08-08 23:22