Ingyen wifit nyújt az önkormányzat a buszvégállomásnál és két buszmegállóban

A Városházánál és az Illyés Gyula Gimnáziumnál található buszmegállókban, valamint a Szivárvány utcai buszvégállomáson a WifiZone rendszerén keresztül ingyenes wifit biztosít Budaörs Város Önkormányzata márciustól. Emellett a szolgáltató két kamerát is kihelyez, egyet a Patkó utcai szelektív gyűjtőnél, egyet pedig a kamaraerdei buszvégállomásnál.
A WifiZone-alapszolgáltatás díjmentes, biztonságos, stabilan magas minőséget biztosít a mobileszközök kapacitásának megfelelő sávszélesség mellett. A két buszmegállóban és a buszvégállomáson összesen öt hotspotot helyeztek el, amelyek hatótávolsága az eszközöktől mért kb. 60-80 méteres sugarú kör, és egyszerre 256-an tudnak a környékükön csatlakozni.

Az ingyenes felhasználás miatt a megfelelő minőség és a befektetés megtérülése érdekében a szolgáltatás időben korlátozott: a budaörsi hotspotokon keresztül egy-egy felhasználó naponta legfeljebb 3 órát tud interneten tölteni. A korlátozás nélküli prémiumhozzáférés előfizetés vásárlásával érhető el és kiemelt sávszélességet biztosít a WifiZone teljes hálózatában.

 

A WifiZone szolgáltatás része egy speciális portál. Az un. captive portál olyan bejelentkező felület, amely automatikusan megjelenik a hálózatra csatlakozó eszközökön, fő feladata a felhasználói hozzáférés szabályozása, és lehetőséget biztosít a felhasználókkal való kommunikációra is. A kényelmes használat érdekében a felhasználó készüléke megjegyzi a hálózati azonosítót, és legközelebb automatikusan kapcsolódik, nemcsak Budaörsön, hanem a szolgáltató országos hálózatának más pontjain is. A Budaörsön kívüli helyszínekre már nem érvényes a három órás korlátozás, máshol újrakezdődik a számlálás és az ottani feltételek szerint használhatóak a hotspotok.

 

A WifiZone jelenleg két-két buszváróban és a buszvégállomáson érhető el Budaörsön, de bármikor csatlakozhatnak hozzá még éttermek, bevásárlóközpontok, rendezvényhelyszínek stb. 

 

A szolgáltatóval történt megállapodásnak megfelelően két helyszínen egyedi kamerákat is kiépítenek: a Patkó utcai szelektív gyűjtőnél már üzembe is helyezték, hogy ezzel is elejét vegye az önkormányzat az illegális hulladéklerakásnak. A másik eszköz kiépítése az ELMŰ-vel való egyeztetés után történhet meg a kamaraerdei buszvégállomásnál.

 

Nyilvános wifi-lelőhelek Budaörsön


2019-04-04 07:07