Véget ért a Budaörs Fesztivál – Budaörs öt napra ismét a kultúra fővárosává vált

Véget ért a 22. Budaörs Fesztivál, ahol a jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fémszobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti nyitott műhelyig, és gyerekprogramokig minden stílus megtalálható volt a kultúra minden szegletéből 2019. május 1-e és 5-e között.

Budaörs Fesztivál 2019. május 1-5.

 Komolyan könnyű

 

Idén május 1-5. között ismét Budaörs a kultúra fővárosa volt: rengeteg programot kínált a Budaörs Fesztivál: 7 kiállítás, 21 zenei program, kerekasztal beszélgetés, színházi nyílt próba, nyitott műhely, filmvetítések, utcabuli várta  a látogatókat.

 

22. alkalommal rendete meg Budaörs Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét. 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 35 program, 410 fellépő  - a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várta vendégeit, nem kötelezve el magát egyetlen zenei műfaj mellett sem. A választék rendkivül széles és sokszínű volt:  a jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fém szobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti nyitott műhelyig, a gyerek programokig minden megtalálható volt.

 

Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket  hallgathattunk Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztivál hangulat várta a közönséget: itt lépett fel a ToSoDa Projekt, a Bajdázó, és az elmaradhatatlan Kodachrome duo. A szombati szabadtéri nap meghívott előadói többek között Lovászi Edina, a Soulwave, a skeemers, az aurevoir, az Anna & the Barbies és a Hiperkarma voltak. 

PostART kulturális színtér adott otthont Beck Zoli szerzői estjének, a Fran Palermo, a Goodbye Darjeeling, a Csaknekedkislány, az ék, a Sárik Péter Trió koncertjének, az Ivan & the Parazol akusztikus koncertjének, valamint Pion István és az Unicornis slam poetry estjének, és egy izgalmas kerekasztal beszélgetésnek részvevői lehettünk a mai kor kulturális igényeiről.


Új színfolt volt a fesztivál palettáján a Malter Vándor Filmfesztivál jelenléte. A Városi Ifjúsági Klubban több kortárs alkotó rövidfilmjét vetítették két alkalommal. A vetítések után az alkotókkal találkozhatott a közönség.

 

A képzőművészek jelenléte tette teljessé a kulturális kínálatot:  7 kiállítás nyílt a fesztivál ideje alatt különböző közösségi helyszíneken!

 

A fesztivál zárásaként a VIVART Budaörsi Sinfonietta előadásában hangzott el Bizet Scsedrin: Carmen-szvit és Ravel: Bolero Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

 

MIndenkit várunk jövő tavasszal a 23. Budaörs Fesztiválon!

Honlap: www.budaorsfesztival.hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/BudaorsFesztival

A Budaörs Fesztivál kiemelt támogatója: Budaörs Város Önkormányzata

Fesztiváligazgató: Selmeczi Ágnes (+36 30 9000 394, selmecziagnes@gmail.com)

HázigazdákMohácsi Nóra és Horváth-Töreki Gergő